Digitalisaatio on globaali megatrendi joka luo ennenäkemättömät mahdollisuudet ketterämpien, toimintavarmempien ja entistä monipuolisempien järjestelmien toteuttamiseen myös kriittiseen käyttöön.

Koska nykyiset analogiset järjestelmät ja ratkaisut alkavat olla elinkaarensa päässä, on digitalisaatio muuttamassa myös viranomaistoimintaa kiihtyvällä tahdilla.

Suomalainen dataoperaattori


Ukkoverkot on suomalainen dataoperaattori jonka matalataajuuksinen verkko on ylivertainen alusta kriittisten, toimintavarmojen ja ruuhkautumattomien yhteyksien toteuttamiseen. Valikoitu kumppaniverkosto mahdollistaa kokonaisratkaisujen suunnittelun ja toimittamisen varmasti, nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Ukkoworks ratkaisuihin luottavat maamme johtavat toimijat

Referenssit


 Miten päädyitte Ukkoverkot liittymään?

Me olimme oikeastaan käyttäjinä jo ennen Ukkoverkkoja. Meillä oli silloin sellainen 40-50 megahertsin taajuusnopeus. Kun edellisen operaattorin toiminta loppui, oli luontaista siirtyä Ukkoverkoille.

Miten tämä auttaa liiketoimintaanne? Onko tullut jotain konkreettisia parannuksia tämän jälkeen?

Ukkoverkkojen käyttämä teknologia on ollut hyvin toimivaa ja laadukasta. Tavallaan suurin hyöty meille on se, että pystymme kampittamaan tietoliikenteeseen liittyviä riskejä eri operaattorien kautta. Ukkoverkkojen peittoalue on muihin verrattuna ainakin osassa maata selkeästi parempi. Meidän toimintamme kannalta aika olennainen etu on ollut se, että pystymme käyttämään tätä yhteyttä helikoptereissa. Muiden teleoperaattoreiden kanssa on ollut teknisiä ja hallinnollisiakin vaikeuksia. Ukkoverkot on sopinut meille loistavasti.

Suosittelisitteko Ukkoverkkoja muille ja miksi?

Kyllä suosittelisin tilanteessa, jossa on tarvetta sellaiselle tietoliikenteelle, jonka ei tarvitse tapella kaistasta puheliikenteen kanssa. Tällaisissa erityistapauksissa Ukkoverkot toimii todella hyvin.

Jukka Pappinen
FinnHEMS helikopteripelastus