Ukkonet on Suomen kattavin, varmasti paikallisesti toimivin ja turvallisin verkkoyhteys paikkoihin, joihin isot massaoperaattorit eivät kykene toimivia yhteyksiä tarjoamaan ja kuituyhteyksien rakentaminen ei ole taloudellisesti kannattavaa.

Ukkonet-palvelumme tavoittaa tälläkin hetkellä yli 14 000 taloutta Suomessa mm. Kuopion Juankoskella, Imatralla, Saarijärvellä, Kihniössä, LiperissäEnonkoskella, Hirvensalmella ja Luumäellä. Uusia kuntia ja kaupunkeja liittyy mukaan palveluun koko ajan.

Liittymät


Loppukäyttäjille valittavana on kolme eri nopeutta käyttötarpeen mukaan.
Ei liittymismaksua. Maksat ainoastaan asennuksen ja lisäksi reititinlaitteen (249€).

Ukkonet 10

14,95€/kk
  • Latausnopeus 10 Mbps
  • Kaikkeen nettikäyttöön
  • Netti-tv, etälääkäri, videoneuvottelut ja koneiden yhteydet, turvallisuus ja valvonta
  • Ei liittymismaksua.
  • Norm. 29,90€

Ukkonet 50

44,95€/kk
  • Latausnopeus 50 Mbps
  • Soveltuu superkäyttäjille optimaalisella peittoalueella
  • Suuri joukko yhtäaikaisia käyttäjiä, työmaat, yritykset ja tuotanto.
  • Ei liittymismaksua.
  • Norm. 59,90€

Tilaa


Ota meihin yhteyttä tai täytä oheinen lomake, niin otammme sinuun pikaisesti yhteyttä.

Tilauslomake

Nimi

Kunta/kaupunki

Katusosoite

Postinumero

Sähköposti

Puhelin

Valitse liittymä

Lisätietoa liittymistä ja tilaukset

+358 9 85646334

Miksi Ukkonet on oikea valinta?


Kodin, yrityksen tai maatilan perusnetti

Verkkopalvelut, nettiteevee ja koneiden tarvitsemat nettiyhteydet ovat kokoajan enemmän ja enemmän osa jokapäiväistä elämäämme ja arkeamme. Muutamia vuosia sitten saattoi kotona riittää perheenpään kännykästä jaettu nettiyhteys tai yrityksessä saatettiin pärjätä mokkuloiden ja hitaiden ADSL-yhteyksien kanssa. Tänään tilanne on toinen – huomisesta puhumattakaan. Pankkiasiat, etälääkärikäynnit ja nettishoppailu tarvitsee katkottomat yhteydet. Nettitelkku ja pelikonsolien päivitykset vaativat nopeutta. Koneiden ja robottien yhteyksiin tarvitaan vakautta ja usein vieläpä pääsy käyttöpaikkaan internetistä päin. Ukkonet tarjoaa kaiken tämän ja enemmän! Lue lisää tästä.

Palvelu tavoittaa kuntalaiset nyt 7-10km säteellä kunnan tukiasemasta. Tällä alueella kaikilla on mahdollisuus takuunopeaan ja ruuhkautumatomaan nettiin. Liity tyytyväisten käyttäjien joukkoon jättämällä yhteystietosi yllä olevaan lomakkeeseen. Olemme sinuun yhteydessä pian liittymän avaamiseen liittyvistä yksityiskohdista.

Tätä Ukkonet tarkoittaa


Toimivat nettiyhteydet ovat tänä päivänä elämisenehto. Ukkoverkkojen tarjoama kiinteä langaton nettiyhteys tuo lähes kuituverkkotasoisen yhteyden sinne, minne valokuitua ei koskaan ole taloudellista rakentaa.

Kiinteä langaton Ukkonet -palvelu välittää vain datayhteyttä – siis vain nettipalveluita, ei puheluita eikä tekstiviestejä. Ukkonet käyttää olemassa olevia valokuituja runkoyhteytenään ja tuo yhteyden viimeiset kilometrit edullisesti vain tätä tarkoitusta varten varatun langattoman yhteyden yli käyttäjille. Ukkonet -tukiasemat rakennetaan todellisen käyttäjätarpeen mukaan sinne, missä nettiyhteydet eivät ole ajantasalla.

Toisin kuin perinteiset mobiiliyhteydet, Ukkonet -yhteys ei koskaan ruuhkaudu käyttäjämassojen alle, vaan se tarjoaa käyttäjilleen aina erinomaisen käyttökokemuksen. Nettiyhteyden tilaajille Ukkonet -palvelu tarjoaa vähimmäisnopeudet. Liittymiä on tarjolla kolmea eri nopeutta: vähintään 10 Mbps, vähintään 20 Mbps ja vähintään 50 Mbps. Ukkonet -yhteys sopii kaikkeen nettikäyttöön.

Miten kiinteä langaton yhteys toimii?

Kiinteässä langattomassa laajakaistapalvelussa kodin, yrityksen tai maatilan ulkoseinään tai TV-antennitolppaan asennetaan suuntaava reititinlaite. Kyse ei siis ole antenniviritelmästä, vaan Ukkonet -ratkaisussa koko aktiivinen reititin viedään ulos. Ulkona laite ottaa langattoman LTE-yhteyden tukiasemamastoon ja tuo nettiyhteyden sisätiloihin johdolla. Sisällä yhteyden voi jakaa kaikille nettiyhteyttä tarvitseville laitteille joko johdolla tai haluttaessa langattoman Wifi-verkon kautta.

Minne Ukkonet palvelu rakennetaan

Ukkonet -tukiasemat sijoitetaan kuntalaisten tarpeiden mukaan sinne, missä nettipalvelut eivät toimi riittävän hyvin. Suomi on pullollaan sopivia tukiasematolppia ja Ukkoverkot voi sijoittaa UkkoNet -palvelun vaatimat laitteet juuri niihin tukiasemapaikkoihin, joista pystytään palvelemaan haluttua aluetta. Ukkonet-palvelun rakentaminen kestää vain noin 10-12 viikkoa tilauksesta.

Kustannukset käyttäjille

Ukkonet-palveluun liittyminen on maksutonta. Liittymien kuukausihinnat ovat alkaen 14,95e/kk.
Ainoastaan asennus ja reititinlaite (249€) maksaa. Mökkiläisille ja muille lyhytaikaisille käyttäjille liittymät maksavat kuukaudessa saman verran, mutta reititin ja asennus pitää hankkia itse.

Kustannukset kunnalle tai kaupungille

Jotta luotettavat laajakaistapalvelut on mahdollista tuoda haja-asutusalueille, missä asiakkaita on vähän, tarvitaan rakennusvaiheessa kunnan tai kaupungin osallistumista kustannuksiin. Tämä on välttämätöntä rakennettiinpa yhteydet sitten millä tekniikalla tahansa. Ukkonetin kohdalla kunnan tai kaupungin kustannukset ovat 46000€ kylää tai aluetta kohden. Vaihtoehtoisten valokuitutoteutuksien kohdalla puhutaan useista sadoista tuhansista euroista aluetta kohden, minkä päälle tulevat vielä takausvastuut. Yhden Ukkonet -tukiaseman hinnalla on mahdollista vetää alle viisi kilometriä valokuitua.

Ukkonet on vakaa ja luotettava

Perinteisiin mobiililiittymiin verrattuna Ukkonet -yhteys on vakaa ja luotettava. Mobiililiittymät on oletuksellisesti tarkoitettu mobiiliin – siis liikkuvaan käyttöön. Mobiilioperaattorit eivät koskaan tiedä kuinka paljon käyttäjiä minkäkin tukiaseman alla kulloinkin on. Ja tästä syystä mobiilitukiasemat ruuhkautuvat koulupäivien päättyessä, loma-aikoina ja illalla, kun viihdettä haetaan verkosta. Vaikka verkkoja rakennetaan kovaa vauhtia kasvavat käyttäjämäärät vielä nopeammin – mobiilidatan käyttö kaksinkertaistuu vuosittain. Ukkoverkot tietää täsmälleen missä käyttäjät ovat, kuinka paljon heitä on ja miten yhteyksiä käytetään. Tästä syystä kiinteä langaton Ukkonet ei ruuhkaudu.

Ukkonet-palvelu tavoittaa tälläkin hetkellä yli 14 000 taloutta Suomessa mm. Kuopion Juankoskella, Imatralla, Saarijärvellä, Kihniössä, Luumäellä, Enonkoskella ja Hirvensalmella. Uusia kuntia ja kaupunkeja liittyy mukaan palveluun koko ajan.