Elämme vahvan digitalisaation aikaa


Kunnan asukkaiden ja yrittäjien kannalta tasavertaisten palveluiden tarjoaminen edellyttää myös toimivan netin tarjoamista kunnan asukkaille.

Mobiiliyhteydet ovat monesti riittämättömiä, takkuilevia ja epävarmoja, ja valokuidun rakentaminen haja-asutusalueelle on suhteettoman kallista.

Ukkoverkot on kotimainen dataoperaattori jonka tehtävä on tarjota Suomen kattavin, varmasti paikallisesti toimivin ja turvallisin verkkoyhteys paikkoihin, joihin isot verkko-operaattorit eivät kykene sitä luotettavasti tarjoamaan.

Toimiva perusnettiyhteys varmistaa digitaalisten palveluiden, kuten vanhus- ja terveydenhuollon vakaan ja luotettavan toiminnan eikä esim. kodin nettiyhteydet ole sidottuja yksittäisen kännykän yhteyksiin tai yritystoimintaa tarvitse pyörittää mokkuloiden varassa.

Ukkonetin kiinteä langaton yhteys on mahdollista toteuttaa kaikkialle Suomessa ja jokaiseen kuntaan toteutetaan juuri kunnan tarpeita parhaiten vastaava ratkaisu.

Mikä on Ukkonet?


Ukkonet on ainutlaatuinen palvelumalli, joka ratkaisee kuntien kohtaamat digitalisaation haasteet.

Ukkonet on kiinteä langaton nettiyhteys, joka tarjoaa lähes kuituverkkotasoisen yhteyden sinne, minne valokuitua ei koskaan ole taloudellista rakentaa. Palvelussa välitetään vain datayhteyttä – siis vain nettipalveluita, ei puheluita eikä tekstiviestejä. Tämä tarkoittaa käyttäjille ruuhkautumatonta ja takuunopeaa nettiyhteyttä.

Ukkonet on LTE –yhteys, joka käyttää olemassa olevia valokuituja runkoyhteytenään ja vie yhteyden viimeiset kilometrit edullisesti langattomasti käyttäjille. Ukkonet -tukiasemat rakennetaan todellisen käyttäjätarpeen mukaan sinne, missä toimivia nettiyhteyksiä ei ole tarjolla. Toisin kuin perinteiset mobiiliyhteydet, Ukkonet -yhteys ei koskaan ruuhkaudu käyttäjämassojen alle, vaan se tarjoaa käyttäjilleen aina erinomaisen käyttökokemuksen.
Ukkonet -yhteys sopii kaikkeen nettikäyttöön.

Ratkaisussa kunnille ja kaupungeille suunnitellun ja räätälöidyn, kiinteän langattoman verkon investoinnit jaetaan kunnan ja Ukkoverkkojen kesken. Kuntalaisia tasapuolisesti palveleva verkko on pystyssä kolmessa kuukaudessa päätöksestä. Ukkoverkot vastaa liittymien myynnistä, asennuksesta ja verkon ylläpidosta.

Kuuluvuuskartta

Miksi Ukkoverkot?


NOPEA Kotikuntanne tarpeita vastaavan ruuhkautumattoman verkon sekä yhteyksien rakentaminen on joutuisaa – se vie vain pari kuukautta.

HUOMATTAVASTI KUITUA EDULLISEMPI. Kunnan tarpeiden mukaan suunnitellun ja toteutetun verkon investoinnit eivät kaada kunnan taloutta. Investoinnit on 92 000 euroa noin 200 neliökilometrin aluetta kohden, tästä Ukkoverkot maksaa puolet ja kunnan osuus on puolet eli 46 000 euroa. Kun taas kuituyhteyksien rakentaminen maksaa keskimäärin 12 eur/metri eli halutusta peittoalueesta riippuen minimissään yli kymmenkertaiset.

MOKKULOITA VAKAAMPI YHTEYS. Ukkoverkot on ainoa toimija Suomessa, jolla on käytössään vain tähän tarkoitukseen varattua taajuuskaistaa, kun yhteyksiä eivät ruuhkauta puhelinliikenne ja eivätkä liikkuvat käyttäjät, mahdollistaa tämä takuutoimivat ja ruuhkautumattomat yhteydet kaikille kuntalaisille.

VAIVATON Palvelu ei vaadi kunnalta lisäresursseja. Ukkoverkot huolehtii loppukäyttäjien liittymien myynnistä ja asennuksista. Palveluun liittyminen ja reititinlaite eivät maksa kotitalouksille, yrityksille ja maatiloille mitään. Tarjolla on kolme liittymää, joiden miniminopeudet ovat 50, 20 ja 10Mbps.

LUOTETTAVA Ukkoverkot on suomalainen dataoperaattori, johon suomalaiset luottavat. Ratkaisumme palvelevat jo useita suomalaisen yhteiskunnan tärkeitä viranomaisia ja toimijoita. Ukkoverkkojen yhteyksiä käytetään mm. Puolustusvoimissa, FinnHEMS-pelastushelikoptereissa, VR-Yhtymällä, YLE:llä sekä lukuisissa kunnissa ympäri Suomen.

Miten?


Kerro meille

mihin tarvitsette toimivaa nettiä jättämällä yhteystietosi.

Tulemme tapaamaan kuntanne johtoa

kerromme Ukkonet ratkaisusta ja teemme mallin siitä miten ratkaisemme kuntanne yhteyshaasteet.

Kunta tekee päätöksen yhteistyöstä

johon Ukkoverkot investoi puolet ja Kunta puolet kustannuksista.

Ukkoverkot rakentaa toimivan netin

kuntaanne 10-12 viikon kuluessa projektin aloituksesta.

Ukkoverkot hoitaa nettiliittymien myynnin

ja asennuksen kuntalaisille.

Jätä yhteystietosi


Kerro mitä kuntanne tarvitsee ja jätä yhteystietosi niin olemme sinuun pian yhteydessä

Etu- ja sukunimi

Kunta

Puhelinnumero

Sähköposti

Ongelman kuvaus (vapaaehtoinen)

Referenssikunnat


Ukkonet-liittymä tilattavissa alla olevissa kunnissa.

Tilaa liittymä

Enonkoski

Miksi ja miten päädyitte Ukkoverkot liittymään? 

Meillä Enokosken kunta tuki tuota tukiaseman pystyttämistä kesällä 2016. Ukkoverkot ottivat yhteyttä meihin.

Miten se on palvellut kuntalaisia?

Niillä henkilöillä, jotka ovat Ukkoverkkojen tarjoaman yhteyden ottaneet, yhteys on toiminut hyvin. Tämä on ollut selkeä parannus niille, jotka ovat yleisemmistä liittymistä vaihtaneet Ukkoverkkoihin.

Suosittelisitteko Ukkoverkkoja muille ja miksi?

Kyllä suosittelisin. Kiinteälle valokuitulaajakaistalle tämä on hyvä ja edullinen vaihtoehto.

Kari Kuuramaa
Kunnanjohtaja
044 345 3012

Hirvensalmi

Hirvensalmella kiinteä langaton Ukkonet tarjoaa luotettavat nettiyhteydet kuntalaisille ja kesäasukkaille niin kuntakeskuksessa kuin Liekunen, Vahvajärven ja Ryökäsveden rannoilla ja ympäristössä sekä Puulan eteläisissä osissa.

Ukkonet soveltuu kaikkeen nettikäyttöön ja tarjoaa vakaat yhteydet niin viihteen, pelaamisen ja pilvipalveluiden kuin koneiden ja toimistojenkin tarpeisiin.

Ukkonet -liittymän voi tilata loma-asunnolle samaan edulliseen kuukausihintaan kuin ympärivuotisetkin käyttäjät. Ja liittymän saa auki aina tarpeen mukaan kuukaudeksi kerrallaan Ukkoverkkojen myyntipalvelusta. Kahden vuoden nettitilauksen tekijöille reititinlaite ja asennus ovat maksuttomia – lyhyisiin tilauksiin reitittimen ja asennuksen saa edulliseen hintaan.

Kysy lisää myyntipalvelustamme.

Imatra

Miksi ja miten päädyitte Ukkoverkot liittymään?

Ukkoverkot ovat antaneet ja luoneet vaihtoehdon, joka luo joustavia mahdollisuuksia käyttää verkkopalveluja. He ovat olleet hyvä yhteistyökumppani, jolta löytyy joustavia ratkaisuja. Meitä on kiinnostanut erityisesti siirrettävät tukiasemat. Ne vahvistavat palvelua tilanteessa, jossa perusväestö laajenee vaikkapa kolminkertaiseksi, esimerkiksi jotain tapahtumaa järjestäessä. Halusimme turvata tapahtumien fiilikset tällä liikkeellä. Haluamme, että se tunnelma voi aidosti välittyä.

Miten se on palvellut kuntalaisia?

Yleensä kuulen, kun asiat menevät prinkalleen – nyt en oikein ole kuullut mitään. Toivottavasti ovat siis tyytyväisiä! Tämähän on tällainen lisäpalvelu, joka on lisännyt viestinnän mahdollisuuksia.

Suosittelisitteko Ukkoverkkoja muille ja miksi?

Kyllä. Meillä oli selkeä tarve, johon saimme ratkaisun.

Pertti Lintunen
Kaupunginjohtaja
020 617 2200

Juankoski

Miksi ja miten päädyitte Ukkoverkot liittymään?

Harvaan asutuille alueille ei kannata lähteä rakentamaan valokuituverkkoa – hinta nousee mielettömäksi. Ukkoverkoilla on paras palvelu hinta-laatu-suhdettakin ajatellen.

Miten se on palvellut kuntalaisia?

Tämä liittymä on ollut meillä lokakuusta 2016 alkaen. Liittymien määrä kasvaa koko ajan. Tätä liittymää on meillä sekä taajamassa että taajaman ulkopuolella. Kantama on sen verran hyvä, että tämän kautta saa paremman yhteyden kuin mobiiliyhteyden kautta. Kerron myös esimerkin! Meillä on täällä eräs maatalousyrittäjä, jolla on ollut todella huonot puhelinyhteydet, joka joutui aina lähtemään ulos puhumaan puhelunsa. Nyt hän on kuitenkin saanut sellaisen internetyhteyden, joka toimii hyvin kotoa käsin. Maatalous on sellainen ala, jossa tarvitaan paljon sähköisiä yhteyksiä, joten tämä on ollut heille ihan elintärkeää.

Ukkoverkot on ollut todella hyvä täydentämään kunnan yhteyksiä.

Täällä Juankoskella on tällä hetkellä jonkin verran valokuitua keskustassa, mutta Ukkoverkot on täydentänyt hyvin valokuituliittymän ulkopuolella olevia alueita. Kaikilla ei ole mahdollisuutta ja likviditeettiä ottaa valokuitua. Tämä on ollut paljon edullisempi ja huokeampi. Ja nopeudet ovat sellaisia, joilla pystyy aivan hyvin toimimaan.

Suosittelisitteko Ukkoverkkoja muille ja miksi?

Kyllä suosittelen sellaiseen paikkaan, jonne valokuitua ei ole mahdollista saada. Tämä on paras vaihtoehto sen jälkeen.

Veijo Tirkkonen
kaupunginhallituksen pj
0400 632580

Kihniö

Miksi ja miten päädyitte Ukkoverkot liittymään? 

Valokuidun saaminen meidän kunnan alueelle on taloudellisesti mahdotonta. Kustannukset ovat niin mahdottoman suuria. Kun kuulimme tästä uudesta teknologiasta ja palvelukonseptista, kiinnostuimme oitis. Olemme saaneet nyt kolmella lähettimellä melkein koko kunnan alueen katettua – kattavuus ja edullisuus ovat Ukkoverkkojen vahvuuksia.

Miten se on palvellut kuntalaisia?

Kaupaksi on mennyt! Seuraavaksi haluamme mukaan kesäasukkaat. Haluaisimme, että he voisivat työskennellä meiltä käsin. Tässä Ukkoverkkojen kiinteä langaton yhteys on hyvä asia. Lisäksi erityisesti haja-asutusalueen yrityksille tämä on luonut parempia mahdollisuuksia.

Suosittelisitteko Ukkoverkkoja muille ja miksi?

Ilman muuta. Tähänastiset kokemukset ovat olleet pelkästään hyviä.

Petri Liukku
Kunnanjohtaja
044 754 1201

Liperi

Liperin kunta ja Ukkoverkot Oy rakentavat yhdessä nettiyhteydet liperiläisille. Liittymät on tilattavissa myyntipalvelustamme.

Liperiin avataan ensimmäisessä vaiheessa kaksi nopeaa Ukkonet-tukiasemaa Salonkylän ja Honkavaaran alueelle. Ukkonet-palvelualue ulottuu noin 7-10 km säteellä ainakin Salonkylään, Honkavaaraan, Kuorinkaan, Honkalampeen, Puromäkeen, kirkonkylän pohjoisosiin, Papelonsaareen ja Häyrynlahteen saakka.

Maastoesteillä voi olla paikallisesti vaikutusta yksittäisten käyttöpaikkojen yhteyksiin, mutta kiinteässä langattomassa teknologiassa tämäkin ongelma voidaan helposti kiertää asentamalla reititinlaite yhteyden kannalta edulliseen paikkaan.

”Liperin kunta pyrkii mahdollistamaan nopeat internetyhteydet myös haja-asutusalueella, jonne kiinteän valokuituverkon rakentaminen on varsin kallista. Ukkoverkkojen malli mahdollistaa nopean liikkeellelähdön ja samalla tavalla palvelun mahdollisen laajentamisen.” Kertoo Pellervo Hämäläinen, Liperin kunnan talousjohtaja.

Luumäki

Luumäellä Ukkonet tarjoaa luotettavat nettiyhteydet kuntalaisille ja kesäasukkaille.
Ukkonet soveltuu kaikkeen nettikäyttöön ja tarjoaa vakaat yhteydet niin viihteen, pelaamisen ja pilvipalveluiden kuin koneiden ja toimistojenkin tarpeisiin.

Ukkonet -liittymän voi tilata loma-asunnolle samaan edulliseen kuukausihintaan kuin ympärivuotisetkin käyttäjät. Ja liittymän saa auki aina tarpeen mukaan kuukaudeksi kerrallaan Ukkoverkkojen myyntipalvelusta. Kahden vuoden nettitilauksen tekijöille reititinlaite ja asennus ovat maksuttomia – lyhyisiin tilauksiin reitittimen ja asennuksen saa edulliseen hintaan.

Kysy lisää myyntipalvelustamme.

Saarijärvi

Miksi päädyitte Ukkoverkot liittymään?

Löysimme Ukkoverkot internetistä, ja uutisointiakin heihin liittyen oli. Meillä oli akuutti tarve verkon rakentamiselle maaseutualueelle, ja olimme itse tilanteessa aloitteellisia. Valokuituverkoston rakentaminen täällä oli epäonnistunut pahasti, joten halusimme selvittää kuinka paljon mobiilipalveluilla voisi korvata tuota tarvetta.

Suosittelisitteko Ukkoverkkoja muille ja miksi?

Suosittelisin ilman muuta kehityskumppaniksi, kun pohditaan ongelmallisille alueille ratkaisuja. Etenkin alueille, joissa matkapuhelinverkon kuuluvuus on huono ja kuituverkon rakentaminen kallista. Asia on tärkeä, koska myös harvaan asutuilla alueilla yritykset toimivat kansainvälisesti. Pienilläkin eroilla on merkitystä. Meillä on täällä eräs konsulttiyritys, joka on kertonut, että Ukkoverkkojen netti toimii ja riittää heille hyvin. Aina ei tarvitse massiivisia projekteja vaan pystytään toimimaan tälläkin menetelmällä.

Timo Rusanen
Kaupunginjohtaja
044 4598 201