Konecranes, Nokia ja Ukkoverkot yhteistyöhön – älynosturit ottavat askeleen kohti 5G-aikakautta

Konecranes on allekirjoittanut kolmivuotisen yhteistyösopimuksen dataoperaattori Ukkoverkkojen ja Nokian kanssa yksityisen LTE-mobiiliverkon rakentamisesta. Verkkoa on tarkoitus hyödyntää 5G-konsepteihin ja digitaaliseen automaatioalustaan liittyvässä tutkimus- ja tuotekehitystyössä.

”Edistyksellisen verkon myötä Konecranes pääsee hyödyntämään tulevaisuuden teknologiaa ja kehittämään 5G-kyvykkyyksiä jo nyt. Verkon infrastruktuuri mahdollistaa suuremman viestintäkapasiteetin ja tietojenkäsittelytehon sekä pienemmän viiveen. Tämä tarkoittaa, että pystymme parantamaan nykyistä tarjontaamme ja myös luomaan aivan uudenlaisia ratkaisuja. Uusi mobiiliverkkotekniikka voi nostaa koneiden välisen viestinnän, IIoT-tietoturvallisuuden ja koneoppimisen uudelle tasolle. Tästä hyötyisivät erityisesti satamat ja valmistava teollisuus”, sanoo Juha Pankakoski, Executive Vice President, Technologies, Konecranes.

Konecranes-konsernin tiloihin Hyvinkäälle rakennettava yksityinen mobiiliverkko vauhdittaa teolliseen esineiden internetiin liittyvää tutkimus- ja tuotekehitystyötä sekä liiketoimintakriittisten mobiiliyhteyksien kehittämistä.

Ukkoverkot toimittaa Konecranesille ensimmäisten joukossa erittäin suurikapasiteettisen 5G-kehityspolkua tukevan yksityisen LTE-mobiiliverkon. Teollisen esineiden internetin ja automaation tarpeisiin suunniteltu verkko tarjoaa korkean käytettävyyden, mobiliteetin ja lyhentää viiveen.

”Konecranesille toimitettava mikroverkkoratkaisu hyödyntää Ukkoverkkojen 5G-teknologiaa tukevaa 2.6 GHz:n taajuuskaistaa ja pohjautuu Nokian kehittämiin verkkoelementteihin. Verkko tarjoaa kapasiteetiltaan ja peittoalueeltaan erinomaisen asiakaskokemuksen esimerkiksi Wi-Fi-verkkoihin verrattuna. Toimitussopimus on Ukkoverkoille erittäin mieluinen. Se tukee yhtiömme strategiaa ja profiloitumistamme mikro-operaattoriverkkojen edelläkävijänä globaalisti”, toteaa Jouko Tuppurainen, Vice President, Industry Sales, Ukkoverkot.

”Yksityiset mobiiliverkot tarjoavat yrityksille ja teollisuudelle huomattavasti kehittyneempiä, tehokkaita langattomia yhteysratkaisuja. Tämä on yksi osa-alueista, joilla pyrimme laajentamaan toimintaamme”, sanoo Stephan Litjens, General Manager, Digital Automation, Nokia. ”Konecranes käyttää teknologiaamme automaation lisäämiseen ja analytiikan tehostamiseen. Yhtiö tarjoaa jo nyt alansa johtavia ratkaisuja, ja teknologiamme avulla se pystyy yhä paremmin hyödyntämään antureita, toimilaitteita, videokameroita ja muita digitaalisen automaation vaatimia laitteita.”

Lisätietoja:  

Jouko Tuppurainen, johtaja, Ukkoverkot p. +358 (0)40 138 8084, Juha Pankakoski, johtaja, Konecranes p. +358 (0)20 427 11 ja Nokian viestintä p. +358 (0)10 448 4900

Ukkoverkot

Vuonna 2014 perustettu dataoperaattori Ukkoverkot operoi lukuisia paikallisia yksityisiä LTE-mobiilidataverkkoja, jotka mahdollistavat digitalisaation, robotiikan, lisätyn todellisuuden ja automaation vaatimat nopeat langattomat yhteydet.

Konecranes 

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2016 yrityksen (vertailukelpoisen yhdistetyn yhtiön) liikevaihto oli yhteensä 3 278 miljoonaa euroa. Konsernilla on 16 600 työntekijää ja 600 huoltopistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n A-sarjan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).

Nokia
Luomme teknologiaa yhdistämään koko maailman. Nokia Bell Labsin tutkimustyön ja innovoinnin vauhdittamana tarjoamme viestintäpalvelujen tarjoajille, viranomaisille, suuryrityksille ja kuluttajille toimialan kattavimman valikoiman tuotteita, palveluita sekä lisensointimahdollisuuksia.

Kehitämme mullistavaa tulevaisuuden teknologiaa ihmisten muuttuviin tarpeisiin rakentamalla infrastruktuurin 5G-teknologialle ja esineiden internetille sekä luomalla uudenlaisia digitaalisen terveyden sovelluksia.