Valtakunnallisen verkon uudelleensuunnittelu ja optimointi

Ukkoverkot ja Nokia ovat äskettäin solmineet strategisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä Ukkoverkkojen maanlaajuinen 4G-verkko tullaan modernisoimaan. Tämä tarkoittaa Ukkoverkkojen perusverkon kehittämistä siten, että verkko jatkossa tukisi erityisesti uusia viranomaisten- ja teollisen internetin vaatimia palvelutasoja mm. suurhäiriötilanteissa. Uusimman Nokian tarjoaman teknologian ansiosta voimme modernisoinnin jälkeen tarjota yhteiskuntakriittisille toimijoille vakaamman ja luotettavamman datayhteyden sekä tuoda tarjolle uusia palveluita. Modernisoinnin arvioidaan kestävän noin 6-12 kuukautta alkaen 1/2018.

Modernisoinnin yhteydessä radioverkon topologia tulee muuttumaan, joka joissain tapauksissa voi tarkoittaa palvelun laadun pysyvää heikkenemistä. Tämän johdosta on mahdollista, että emme paikallisesti kykene tarjoamaan aikaisempaa palvelutasoa kaikille nykyisille asiakkaillemme. Mikäli palvelutasonne modernisoinnin aikana heikkenee oleellisesti, pyydämme teitä ystävällisesti ottamaan yhteyttä (s-posti: asiakaspalvelu@ukkoverkot.fi tai puh. 030 514 210)  mahdollisten vaihtoehtoisten ratkaisujen selvittämiseksi.