Ukkoverkot turvaa suomalaisyhteydet maailman kovimmassa purjehduskilpailussa

Dataoperaattori Ukkoverkot turvaa yksinpurjehtija Ari Huuselan osallistumista Vendée Globe -maapallon ympäri yksinpurjehduskilpailussa vuonna 2020. Dataoperaattori Ukkoverkot on Huuselan teknologiakumppani, jonka tehtävänä on varmistaa veneen verkkoyhteydet 44 500 kilometriä pitkän maailman kovimman purjehduskisan aikana.

“Ukkoverkot on vaativien toimijoiden palvelija. Lähdemme Huuselan matkaan maailman myrskyäville merille varmistamaan hänen turvallisuuttaan. Pidämme huolen myös siitä, että hänen tukiryhmällään maissa ja seuraajillaan somessa on yhteys Huuselaan koko pitkän projektin ja itse kisojen aikana. Huippuvaativat liikkuvat olosuhteet ovat meille mieluinen haaste”, sanoo Ukkoverkkojen toimitusjohtaja Mikko Uusitalo.

Vendée Globe on maailman vaativin purjehduskilpailu. Se käydään yksinpurjehduksen kuninkuusluokassa, 18-metrisillä IMOCA60-veneillä – yksin, pysähtymättä ja ilman ulkopuolista apua. Joka neljäs vuosi järjestettävän Vendee Globen startti ja maali ovat Ranskan Les Sables d’Olonnessa.

“Vendée Globe on jotain, mitä en ole aikaisemmin edes uskaltanut sanoa ääneen. Nyt minulla on vene ja edessä kolme Atlantin ylitystä yksinpurjehduskilpailuina ennen pääsyä Vendée Globen lähtölinjalle. Niistä ensimmäinen on vuoden kuluttua marraskuussa starttaava Route du Rhum 2018. Sama legendaarinen kisa, johon osallistuin kolme vuotta sitten Pogo40:lla”, sanoo yksinpurjehtija Ari Huusela.

”Varmat datayhteydet ovat kriittinen osa turvallisuusajattelua, joka on selviytymiseni ja tavoitteideni saavuttamisen edellytys. On mahtavaa saada Ukkoverkkojen tuki ja tällainen startti projektille, joka on pituudessaan ja mittakaavassaan moninkertainen aiempiin saavutuksiini nähden ja ainutlaatuinen koko Pohjoismaissa,” summaa Huusela.

Vuonna 2014 perustettu Ukkoverkot on räätälöityjä verkkoratkaisuja maalla, merellä ja ilmassa tarjoava dataoperaattori, jonka asiakkaita ovat muun muassa Puolustusvoimat, Finavia, Rajavartiolaitos, VR, Suomen Erillisverkot, lääkärihelikopterit ja useat Suomen kunnat. Ukkoverkoilla on toimiluvat koko Suomen kattavalle 450 MHz taajuusalueelle sekä suurinopeuksiselle 2,6 GHz taajuusalueelle. Ukkoverkkojen korkeimman taajuuden toimilupa mahdollistaa myös 5G-teknologian myötä käyttöön tulevien palvelujen tarjoamisen.

Lisätietoja:

Mikko Uusitalo, toimitusjohtaja, Ukkoverkot, p 040 4550480 ja Ari Huusela, yksinpurjehtija, p 045 6745488.