Golfkeskus Nordcenterille yksityinen mikro-operaattoriverkko

Raaseporissa sijaitsevasta Golfkeskus Nordcenteristä tulee Suomen ensimmäinen golf- ja vapaa-ajanviettokeskus, jonka verkkoyhteydet toteutetaan yksityisen, langattoman mikro-operaattoriverkon avulla. Nordcenterin alueelle pystytettävä LTE-verkko rakennetaan yhteistyössä dataoperaattori Ukkoverkkojen ja Nokian kanssa.

”Ukkoverkot ja Nokia kehittävät Nordcenterille maailmanluokan vakaat ja nopeat verkkoratkaisut. Uskomme, että Nordcenterin golfareille ja muille asiakkaille tarjottavat uudet yhteyspalvelut lisäävät keskuksen viihtyvyyttä ja houkuttelevuutta entisestään”, toteaa Ukkoverkkojen teollisuusliiketoiminnan johtaja Jouko Tuppurainen.

Tärkein kriteeri LTE-verkon hankkimiseksi on puhtaasti kentänhoidolliset uudet, tulevat säästöjä tuovat ratkaisut. Jatkossa Nordcenterin yksityinen LTE-verkko antaa edelläkävijyyttä alueen ympärivuotiseen kehittämiseen sekä mahdollistaa kävijöille uusia palveluita, joita on tähän asti totuttu näkemään vain maailman suurimmilla golfkentillä. Lisäksi Nordcenter hyödyntää kriittisten toimintojen turvaamisessa Ukkoverkkojen maanlaajuista 450 MHz 4G-verkkoa.

”Kehitämme Nordcenterin kartanomiljööstä ja lähiympäristöstä eläväisen yhteisön keskusta, johon myöhemmin tullaan rakentamaan lukuisia uusia asuntoja ja kehitämme entistä monipuolisempia palveluita. Tulevaisuudessa Nordcenter on toivottavasti aidosti ympärivuotinen kohde, jossa on tarjolla golfin lisäksi myös paljon muita elämyksiä. Vahvistamme merkittävästi valmiuttamme tarjota uusia mahdollisuuksia kävijöillemme sekä meillä tapahtumiaan järjestäville yhteistyökumppaneillemme. Yhteistyömme Ukkoverkkojen kanssa tukee täydellisesti Nordcenterin isoa visiota”, iloitsee Nordcenterin toimitusjohtaja Markku Valo.

Vuonna 2014 perustettu Ukkoverkot on räätälöityjä verkkopalveluja tarjoava dataoperaattori, jonka asiakkaita ovat muun muassa Finavia, Puolustusvoimat, VR, Rajavartiolaitos, Suomen Erillisverkot, lääkärihelikopterit ja useat Suomen kunnat.

 

Lisätiedot:

Jouko Tuppurainen, johtaja, teollisuusliiketoiminta, Ukkoverkot, p. 040 138 8084 ja Markku Valo, toimitusjohtaja, Oy Nordgolf Ab, p. 040 567 9455