Ukkoverkot ja Nokia teknologiayhteistyöhön joka mahdollistaa uusien mikro-operaattorien synnyn

Dataoperaattori Ukkoverkot ja Nokia ovat solmineet yhteistyösopimuksen Ukkoverkkojen suomalaisten LTE-verkkojen kehittämisestä. Sopimus kattaa myös koko Ukkoverkkojen langattomia tietoliikennepalveluja tarjoavan valtakunnallisen verkon päivittämisen Nokian LTE 450-teknologialla. Päivittämisessä käytettävä Nokian teknologia otetaan käyttöön Suomessa ensimmäistä kertaa.

”Nokia-yhteistyö on Ukkoverkoille merkittävä strateginen askel ja tunnustus osaamisestamme. Rakentamamme yhteydet perustuvat omiin ainutlaatuisiin verkkoihimme ja ne on varattu vain vaativien asiakkaidemme käyttöön olivatpa ne sitten olemassaoloa määrittäviä kriittisiä yhteyksiä tai katvealueiden erikoistarpeita. Ukkoverkot toimittaa yhteydet, jotka toimivat missä tahansa”, toteaa Ukkoverkkojen toimitusjohtaja Mikko Uusitalo.

Ukkoverkkojen ja Nokian teknologiayhteistyö kattaa LTE 450-, TD-LTE 2600 -, Nokia Compact Network- ja Nokia FastMile -verkkoratkaisut. Ukkoverkkojen ja Nokian yhteistyö mahdollistaa myös uusien mikro-operaattoriverkkojen syntymisen Suomeen.

”Olemme innoissamme, että voimme tehdä yhteistyötä Ukkoverkkojen kanssa heidän LTE-verkkonsa nykyaikaistamisessa. Nokian teknologioiden avulla Ukkoverkot voivat tuoda huipputehokkaat ja toimintavarmat verkot uusien segmenttien saataville mukaan lukien mikro-operaattorit sekä teollisen esineiden internetin ja yleisen turvallisuuden alueiden asiakkaat. Olemme valmiina tukemaan Ukkoverkkoja ja heidän asiakkaitaan myös tulevaisuuden 5G-verkkojen mahdollistamien palvelujen hyödyntämisessä.”, kertoo Nokian edistyksellisistä mobiiliverkkoratkaisuista vastaava johtaja Thorsten Robrecht.

Ensimmäisen Ukkoverkkojen ja Nokian yhteistyönä LTE-teknologialla rakennettavan mikro-operaattoriverkon on tilannut lentoasemayhtiö Finavia. 2.6 GHz:n taajuudella toimiva verkko pystytetään Helsinki-Vantaan lentokentälle.

”Finavia on saamassa ensimmäisten joukossa yksityisen LTE-verkon tukemaan yhtiön nykyistä ja tulevaa yhteystarvetta ja strategiaa. Helsinki-Vantaan lentokentälle tulevat Ukkoverkkojen ja Nokian verkkoratkaisut ovat ainutlaatuisia. Uskomme, että verkko kestää lentokentän kriittisten toimintojen asettamat korkeat vaatimukset”, toteaa Finavian tietohallintojohtaja Harri Karjalainen.

Vuonna 2014 perustettu dataoperaattori Ukkoverkot operoi omaa LTE-pohjaista mobiilidataverkkoa ja lukuisia paikallisia yksityisiä LTE-verkkoja, jotka tarjoavat nopeita yhteyksiä  450 MHz:n ja 2.6 GHz:n taajuuskaistoilla.

”Ukkoverkkojen Finavian kanssa tekemä sopimus kehittää Helsinki-Vantaan lentokentän infrastruktuuria ja turvallisuutta Nokian teknologialla on jälleen yksi todistus siitä, mitä voimme tehdä yhteiskuntamme turvallisuuden ja toimivuuden sekä digitalisaation edistämisen puolesta”, toteaa Ukkoverkkojen toimitusjohtaja Mikko Uusitalo.

Ukkoverkkojen asiakkaita ovat muun muassa Puolustusvoimat, VR, Rajavartiolaitos, Suomen Erillisverkot, lääkärihelikopterit ja useat Suomen kunnat.

 

Lisätiedot: Mikko Uusitalo, toimitusjohtaja, Ukkoverkot p. 0404550480 ja Nokian viestintä p. 010 448 4900.