Ukkoverkoille kasvuvoimaa 3.5 miljoonan antirahalla

Verkkoyhteysratkaisuja ja -palveluja viranomaisille, yrityksille, kunnille ja teollisen internetin tarpeisiin rakentava dataoperaattori Ukkoverkot on kerännyt Kansalaisrahoituksen järjestämässä osakeannissa yli 3.5 miljoonan euron rahoituspaketin.

Ukkoverkkojen annissa merkittiin 468 400 osaketta ja Ukkoverkot sai 249 uutta omistajaa.

Ukkoverkot operoi omaa 4G LTE langatonta dataverkkoa sekä useita paikallisia, nopeita yhteyksiä tarjoavia 4G LTE verkkoja omilla luvanvaraisilla 450 MHz:n ja 2.6 GHz:n LTE operaattoritaajuuksilla. Yhtiö kiihdyttää antirahalla dataverkkojensa kehitystyötä sekä tehostaa dedikoitujen yhteysratkaisujen palveluaan.

”Sijoittajien laaja kiinnostus Ukkoverkkoja kohtaan kertoo siitä, että turvallisten, vaativien ja yksilöllisten datayhteyksien merkitys ja tarve Suomessa kasvaa koko ajan. Lupauksemme siitä, että tuomme yhteydet sinne, minne kukaan muu ei pysty niitä tuomaan, on tehty pidettäväksi”, toteaa Ukkoverkkojen toimitusjohtaja Mikko Uusitalo.

Ukkoverkot on rakentanut digitaalisia yhteysratkaisuja ja –palveluja esimerkiksi puolustusvoimille, useille kriittistä infrastruktuuria ylläpitäville yrityksille, yliopistollisten sairaaloiden ja FinnHEMS:in yhteisille lääkärihelikoptereille, Rajavartiolaitokselle, Suomen Erillisverkoille ja VR-Yhtymälle. Seitsemän kuntaa – Saarijärvi, Liperi, Juankoski, Hirvensalmi, Imatra, Kihniö ja Enonkoski – on hankkinut Ukkoverkkojen kehittämän Ukkonet-verkon kunnan haja-asutusalueiden verkkoyhteyksien turvaamiseen. Ukkoverkkojen käytössä olevat taajuudet ovat rajoitetusti saatavissa olevia, Viestintäviraston myöntämiä operaattoritaajuuksia. Ukkoverkot omistaa ja hallinnoi kaikkia Suomessa yleiseen käyttöön myönnettyjä 450 MHz:n matkaviestintaajuuksia ja merkittävää osaa 5G-kyvykkäästä 2.6GHz:n taajuudesta.

”Kansalaisrahoituksen missio on tarjota sijoitusmahdollisuuksia lupaaviin kasvuyhtiöihin entistä laajemmalle joukolle suomalaisia. Koska olemme alamme suurin toimija Suomessa, meille hakevat erityisen kiinnostavat kasvuyhtiöt. Ukkoverkot on erinomainen esimerkki hyvästä sijoituskohteesta ja tiimistä, jonka kasvusuunnitelmia on ilo tukea rahoituksen avulla,” sanoo Kansalaisrahoitus Oy:n toimitusjohtaja Terhi J Vapola.

Ukkoverkot aikoo tulevaisuudessa paneutua myös mikro-operaattoritoimintaan ja 5G-verkkojen kehitystyöhön. Ukkoverkkojen tavoitteena on tuottaa asiakkailleen räätälöityjä ratkaisuja esimerkiksi älykkäiden kaupunkien ja kuntien toimintaan, älykkään liikenteen sujumiseen ja älykkäiden energialähteiden käyttöön.

”Nyt toteutetun annin kautta jatkamme investointeja kasvuun ja erityisesti räätälöityjen LTE-teknologiaan perustuvien mikroverkkojen tarjoamiseen yrityksille ja viranomaisille. Keskitymme orgaanisen kasvun tekemiseen Suomessa ja Itämeren alueella ja tutkimme aktiivisesti mahdollisuuksia kasvaa myös yrityskauppojen kautta. Nyt saavutettu laajempi omistajapohja nopeuttaa polkua tulevaisuuden pörssilistautumiseen”, sanoo toimitusjohtaja Mikko Uusitalo.

 

Lisätiedot: Mikko Uusitalo, toimitusjohtaja, Ukkoverkot p. 040-4550480 ja Terhi Vapola, toimitusjohtaja, Kansalaisrahoitus p.040-8036407.