Liperi hankkii kiinteät langattomat nettiyhteydet Ukkoverkoilta

Liperin kunta ja dataoperaattori Ukkoverkot rakentavat yhdessä nettiyhteydet liperiläisille. Ukkoverkkojen kiinteä langaton Ukkonet-palvelu aukeaa kuntalaisten, yritysten ja kesäasukkaiden käyttöön loppukesällä. Palvelulla halutaan varmistaa, että Liperissä on pääsy moderneihin digitaalisiin palveluihin myös kunnan haja-asutusalueilla.

Uusi palvelu tarjoaa tilaajille nopeat ja ruuhkattomat Internet-yhteydet kahden tukiaseman avulla Liperin kuntakeskustasta aina Joensuun kaupungin rajalle saakka. 

”Liperin kunta haluaa mahdollistaa nopeat ja varmat internetyhteydet myös niille kunnan alueille, jonne kiinteän valokuituverkon rakentaminen on erittäin kallista. Ukkoverkkojen palvelu mahdollistaa nopean liikkeellelähdön ja sen peittoaluetta on mahdollisuus laajentaa helposti tarvittaessa. Vakaat nettiyhteydet tukevat myös kaavoitusta, yritystoimintaa, rakentamista ja alkutuotantoyrittäjiä”, kertoo Liperin kunnan talousjohtaja Pellervo Hämäläinen.

Ukkoverkot tarjoaa Suomen kunnille ja kaupungeille mahdollisuutta varmistaa luotettavat ja nopeat nettiyhteydet kaikille asukkailleen palvelulla, joka korvaa kalliin investoinnin maahan kaivettavaan valokuituun. Liperi on seitsemäs kunta, joka on valinnut Ukkoverkot yhteistyökumppanikseen. 

”Yhden tukiaseman rakentaminen maksaa kunnalle tai kaupungille vähemmän kuin viisi kilometriä kuituyhteyttä. Ukkonet-palvelun suurimmat edut ovat sen ruuhkattomuus, edullisuus ja vähimmäisyhteysnopeudet. Liittyminen Ukkonet-palvelun käyttäjäksi on maksutonta. Käyttäjien kustannuksiksi jäävät vain normaalit kuukausimaksut”, kertoo Ukkoverkkojen kiinteän langattoman liiketoiminnan johtaja Jukka Niiranen. 

Ukkonet on kiinteä langaton palvelu, joka tuo nettiyhteydet tasapuolisesti kaikille kuntalaisille. Kiinteässä langattomassa laajakaistapalvelussa kodin, yrityksen, maatilan tai kesäasunnon ulkoseinään tai TV-antennitolppaan asennetaan suuntaava reititinlaite. Laite ottaa langattoman LTE-yhteyden erityisesti tätä tarkoitusta varten varattuun tukiasemamastoon ja tuo nettiyhteyden sisätiloihin johdolla. Sisällä yhteyden voi jakaa kaikille nettiyhteyttä tarvitseville laitteille joko johdolla tai haluttaessa langattoman WiFi-verkon kautta. Yhteydet eivät ruuhkaudu, koska koko ilmatie ja kapasiteetti on varattu vain tämän palvelun käyttäjille.

Ukkonet soveltuu kaikkeen normaaliin nettikäyttöön ja tarjoaa vakaat yhteydet myös pelaamisen, etätyön, videoneuvotteluiden, pilvipalveluiden, koneiden ja toimistojen tarpeisiin. Ukkonet-palvelun kautta voi tilata myös Maxivisionin netti-TV-palvelut. 

Lisätiedot: Jukka Niiranen, johtaja, kiinteä langaton liiketoiminta, Ukkoverkot, p. 040 5028201 ja Pellervo Hämäläinen, talousjohtaja, Liperin kunta, p. 050 4646663