Suomalainen mikroverkkojen toimittaja Ukkoverkot on Ski Sport Finlandin uusin pääyhteistyökumppani

Suomalaisesta Ukkoverkoista Ski Sport Finlandin, alppihiihdon ja freestylehiihdon maajoukkueiden uusin pääyhteistyökumppani. Ukkoverkot on mukana tukemassa myös lajien kansallisia kilpailu- ja nuorisotapahtumia.

Alppilajit ovat dynaamisia lajeja, jotka vaativat äärimmäistä taitoa ja kykyä reagoida muuttuviin tilanteisiin salamannopeasti. Ulkoilmalajeissa joskus hyvinkin haastavissa olosuhteissa on saatava itsestään ja välineistä kaikki irti juuri oikeaan aikaan. Uudenlaiset, räätälöidyt verkkoratkaisut mahdollistavat huippu-urheilussa tehokkaan datan keräämisen suorituksista paikasta riippumatta. Aikaa vastaan kilpailtaessa suoritusten taustalla on lukematon määrä muuttujia, joista voi saada dataa nykyaikaisilla ratkaisuilla. Näitä ratkaisuja mm. tulemme kehittämään Ukkoverkkojen kanssa.

– On hienoa päästä yhteistyöhön uudenlaisen toimijan kanssa, joka tarjoaa nykypäivän digitalisaatioon innovatiivisia ja ainutlaatuisia ratkaisuja. Yhteistyö Ukkoverkkojen kanssa on ehdottoman tärkeää maajoukkueille ja Ski Sport Finlandin tapahtumissa, joissa yhteyksien pitää olla pettämättömät, kommentoi Ski Sport Finlandin puheenjohtaja Heikki Toivakka.

Vuonna 2014 perustettu Ukkoverkot operoi lukuisia paikallisia Private LTE -ratkaisuja, jotka mahdollistavat digitalisaation, robotiikan, lisätyn todellisuuden ja automaation vaatimat nopeat langattomat yhteydet. Ukkoverkkojen asiakkaita ovat muun muassa Konecranes, Puolustusvoimat, Finavia, Rajavartiolaitos ja VR. Ukkoverkkojen käytössä oleva 2,6 GHz – taajuusalue mahdollistaa myös 5G-teknologian myötä käyttöön tulevien palvelujen tarjoamisen.

– Ukkoverkot on erikoistunut tuomaan toimintavarmat langattomat 5G yhteydet haastaviin olosuhteisiin. Räätälöimme suomalaisille edelläkävijäyrityksille digitaalisen ympäristön vaatimia yhteysratkaisuja ja tulevaisuuden applikaatioita, joiden avulla on mahdollista kehittyä ja kasvaa kilpailijoita nopeammin ja tehokkaammin. Reaaliaikainen tiedonvälitys, korkearesoluutioisen videokuvan jakaminen, analytiikka ja turvallisuus ovat ratkaisevia tekijöitä myös huippu-urheilussa ja maailmanluokan tapahtumissa. Vaativat talviset olosuhteet ja vauhdikkaat lajit tukevat loistavasti tuotekehitysaktiviteettejamme ja auttavat meitä testaamaan digitalisaation ja automaation vaatimia tulevaisuuden ratkaisuja tuotanto-olosuhteissa. Samalla olemme vahvasti mukana vauhdittamassa suomalaisia alppi- ja freestylehiihtäjiä kohti menestystä ja palkintosijoja sekä tarjoamassa asiakkaillemme uniikkeja elämyksiä, kannustaa Ukkoverkkojen toimitusjohtaja Mikko Uusitalo.

Lisätietoja:

Heikki Toivakka
Puheenjohtaja
Ski Sport Finland
+ 358 440213850

Mikko Uusitalo
Toimitusjohtaja
Ukkoverkot
+358 4550480