KEHON ON OLTAVA VALMIS

Vene ei ole sekuntiakaan paikallaan. Keho on koko ajan töissä. On pystyttävä suoriutumaan jokaisesta vastaan tulevasta asiasta. Yhtäkkiä voi joutua tekemään räjähtäviä liikkeitä, eivätkä työasennot ole optimaalisia. Maailman kovimpiin valtameriyksinpurjehduksiin valmistautuvan Ari Huuselan kehon oltava valmis.

Healthy Boss on kokonaisvaltainen ja moniulotteinen hyvinvoinnin ohjelma. Siinä keskitytään seitsemään eri elementtiin, jotka ovat liikunta, ravinto, henkinen valmennus, biomekaaninen valmennus, aivojen aktivointi eli train the brain, taito eli skills sekä uni ja palautuminen.

”Siitä, että parannan muiden hyvinvointia on nyt tullut liiketoimintaa. Vien innoissani parempaa oloa eteenpäin ja elän asiakkaitteni kautta. Valmentamani urheilijat ja liike-elämän paineissa työtä tekevät henkilöt menestyvät ja se on yksi hieno syy lisää, miksi tätä teen. Koko tiimimme ajattelee samalla tavalla”, sanoo Healthy Bossin toimitusjohtaja Marko Yrjövuori.

Yrjövuorella on takanaan pitkä ja ainutlaatuinen ura. Hänet tunnetaan huippu-urheilun suorituskyvyn asiantuntijana ja ainoana suomalaisena, joka työskennellyt sekä koripalloliiga NBA:ssa että jääkiekkoliiga NHL:ssaYhdysvalloissa. Yrjövuoren oma erityisosaamisalue on biomekaniikka eli liikkeen hallitseminen. ”Jos ei ole kunnossa, voi juoksulenkkikin olla haitaksi. Esimerkiksi lenkin kipeyttämä polvi voi johtua mekaanisesta ongelmasta, jota kannattaa ratkoa ammattilaisen kanssa”, Yrjövuori kertoo.

Huuselassa Healthy Bossin tiimiä kiinnostaa matkan poikkeuksellisen pitkä kesto ja monimuotoisuus. Purjehtijaa testataan matkan varrella paljon, sekä kisoissa että treeni- ja lepoaikoina. Seitsemän eri valmennusalueen asiantuntijoille Huuselan projekti ei ole sprintti vaan maraton. Sen päätavoitteen, Vendée Globen voi heidän mielestään rinnastaa ultramatkoihin. 

”On älytön rääkki kilpailla äärimmäisissä olosuhteissa kolme kuukautta putkeen ja yksin. Siksi Aria pitää valmistaa oikein ja se vaatii, että olemme koko tiimi hyvin tietoisia hänen fyysisestä ja henkisestä tilastaan. Siten pystymme kuormittamaan häntä oikein ja auttamaan saavuttamaan saman tason kuin olympiaurheilussa”, sanoo Yrjövuori ja jatkaa:

”Aluksi on helpompaa, mutta huippukunnon saavuttamisen jälkeen vaikeutuu. Atlantin ylitys kisat ovat piikkejä ja oikea ajoitus on tärkeää kaikilla valmentautumisen osa-alueilla. Projekti on kausittainen ja ominaisuuksia sekä kehon palautumista kehitetään pitkäjänteisesti vaiheesta toiseen.” 

Marko Yrjövuori  on valmentanut urallaan urheilijoita taitoluistelusta huippunyrkkeilyyn, mutta ei yksinpurjehtijaa maapallon ympäri. Haasteen ovat ottaneet vastaan kaikki Healthy Bossin seitsemän elementin asiantuntijat.

Lue lisää Healthy Bossista

 

This article is about Ari’s personal training to VG2020. His partner is Healthy Boss. Read more about the seven elements they train.