IMOCA & VOR

IMOCA-luokkaliiton vuosikokous pidettiin 5. huhtikuuta Lorientissa, Ranskassa. Aiheina olivat mm. uusiutuvan energian käyttö veneissä, yhteistyökeskustelujen jatkaminen Volvo Ocean Racen kanssa ja uusi tutkaan liittyvä sääntö. Äänivaltaa kokouksessa käyttivät IMOCA-kipparit.

Uusiutuva energia:  äänestimme fossiilisten polttoaineiden vähentämisen puolesta. Vastuullisuus ja ympäristötietoisuus ovat lajissamme tärkeässä roolissa.

Volvo Ocean Race: äänestimme sen puolesta, että luokkaliiton hallitus saa jatkaa keskusteluja, joiden lopputulemana Volvo Ocean Race saattaa päätyä osaksi IMOCA-luokan kisakalenteria. Se tarkoittaisi, että hieman jo vanhentuneet VOR-veneet vaihtuisivat IMOCA60-veneiksi. 

Tehokkaammat tutkat: turvallisuuden parantaminen entisestään on tärkeää. Uusi tehokkaampia tutkia vaativa sääntö tulee voimaan alkaen Route du Rhum -kilpailusta 2018 alkaen. Päätöksen tavoitteena on ehkäistä törmäyksiä entistä paremmin. 

Read the original article in English here