Koko Suomen kattava 4G LTE -verkko on avattu

Ukkoverkot Oy avasi tänään ensimmäisen koko Suomen kattavan 4G LTE -mobiilidataverkon. Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo vihki verkon virallisesti kaupalliseen käyttöön Pasilan televisiotornissa järjestetyssä julkistustilaisuudessa.

Ukko Mobile 4G LTE -verkko on suunnattu erityisesti yrityksille, viranomaisille ja muille vaativille loppukäyttäjille, mutta se palvelee myös kuluttaja-asiakkaita koko Suomen alueella.

Ukko Mobile 4G LTE -verkko on tällä hetkellä käytössä eri puolilla maata toimivien suomalaisyritysten lisäksi mm. VR:n junien junaverkoissa, monissa kirjastoautoissa, YLEn lähetystoiminnassa sekä pelastuspalveluiden ajoneuvoissa ja FinnHEMSin lääkärihelikoptereissa.

– Ukko Mobile -verkko tarjoaa luotettavat ja vakaat yhteydet yritysten ja viranomaisten tarpeisiin myös taajama- ja kaupunkialueiden ulkopuolella. Verkkomme ylivoimainen peittoalue yhdistettynä uuden LTE-teknologian tuomaan hyvin pieneen yhteyden viiveeseen tarjoaa erinomaisen käyttökokemuksen ja mahdollistaa esimerkiksi etätyön tekemisen koko Suomessa, Ukkoverkot Oy:n toimitusjohtaja Antti Pellinen kuvailee.

Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo vihki Ukko Mobile -verkon käyttöön käynnistämällä ensimmäisen uuden verkon yli tapahtuneen videokonferenssin. Ministeri Orpon lisäksi videoneuvotteluun osallistuivat YK:n laajakaistakomission erityislähettiläs Suvi Lindén ITU:sta sekä Mikkelin teknologiakeskuksen kehityspäällikkö Marjo Niittuaho-Nastolin, joka oli neuvottelun aikana etätöissä loma-asunnollaan Puumalassa. Videoneuvottelun aikana osallistujat keskustelivat erityisesti koko maan kattavien korkeatasoisten Internet -yhteyksien roolista ja tärkeydestä yritystoiminnassa sekä yhteiskunnan sähköisten palveluiden tasa-arvoisen saavutettavuuden varmistamisessa.

Käyttäjien näkökulmaa verkon julkistustilaisuudessa esittelivät junaverkkopalveluistakin vastaava VR Group Oy:n tietohallintojohtaja Jukka-Pekka Suonikko sekä tapahtumien maksupääteratkaisuja toimittavan Helppari Oy:n johtaja Antti Soisalo.

Ukko Mobile 4G LTE -verkko on puhdas dataverkko. Se ei tarjoa puhe- eikä tekstiviestipalveluita. Näin verkko ei myöskään ruuhkaudu edes kaupunkien viihdetapahtumien superruuhkien aikana.

Ruuhkattomuuden ansiosta verkko soveltuu erinomaisesti käytettäväksi viranomaisten ja pelastuspalveluiden dataliikenteessä sekä mm. tilannekuvan välittämisessä silloin, kun muut mobiiliverkot tukkeutuvat. Ukko Mobile -verkko varmistaa myös korttimaksuliikenteen sekä muiden taustajärjestelmien toiminnan massatapahtumissa.

– Tarjoamme erityistä lisäarvoa erityisesti kenttätyötä tekeville yrityksille. Nykyisin lähes alalla kuin alalla on käytössä sähköiset työmääräykset, raportoinnit sekä muut pilvipalvelut. Ukko Mobile -verkko luo nopeasti erittäin merkittäviä kustannussäästöjä esimerkiksi metsäkoneyrittäjille, kun luotettavat datayhteydet ovat käytössä suoraan työkohteissa, Antti Pellinen kertoo .

Ukko Mobile 4G LTE -verkko on maailman ensimmäinen kaupallinen 450MHz -taajuudella toimiva LTE -verkko. Se toimii alan uranuurtajana ja mallina vastaaville muissa maissa käynnistymässä oleville tietoliikenneverkkojen kehityshankkeille. Ukkoverkot Oy:llä on hallussaan Suomen ainut 450MHz:n taajuuden toimilupa.

Lisätietoja Ukkoverkoista

Ukkoverkot Oy:n on itsenäinen ja riippumaton, pääosin toimivan johdon ja suomalaisten mobiiliosaajien omistama datayhteyspalveluita tarjoava yritys. Keskitymme tarjoamaan omien mobiiliverkkojemme avulla luotettavia ja kattavia datayhteyksiä sekä älykkäitä yhdistämisratkaisuja korkean käytön segmentteihin; erityisesti viranomais- ja yritysasiakkaille, sekä muille vaativille loppukäyttäjille. Yrityksen toiminta perustuu suomalaiseen innovatiivisuuteen ja Ukkoverkot Oy luo lisäarvoa erityisesti siellä, missä massaviestintäratkaisujen teho loppuu ruuhkautumisen tai suurten etäisyyksien takia.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Antti Pellinen
Email: antti.pellinen@ukkomobile.fi
Puh: 040 547 7044

Haastattelupyynnöt:
Email: anja.kuoppa@gmail.com
Puh: 044 284 4330

Taustatietoa, kuvia ja muuta materiaalia: http://lataa.ukkoverkot.fi/

Yhteystiedot

Ukkoverkot Oy
Munkkiniemen puistotie 25
00330 Helsinki
Puh: 030 514 210
Email: info@ukkoverkot.fi
Web: http://uvdg123.wpengine.com/