Koko maan kattava LTE 4G -dataverkko

Silloin kun Internet-yhteyttä tarvitaan pelastuspalvelun kriittisen informaation välittämiseen. Silloin kun Internet-yhteyttä tarvitaan Korvenkyläntien pysäkillä kirjastoautossa. Silloin kun Internet-yhteyttä tarvitaan turvaamaan ihmisten hyvinvointi teittömillä taipaleilla tai liiketoiminta ruuhkaisimman Suomen ruuhkaisimmassa festaritapahtumassa. Silloin tarvitaan Ukko Mobile 4G LTE -yhteys.

 

Ukkoverkot Oy mahdollistaa luotettavan ja turvallisen pääsyn liiketoiminta-, turvallisuus- ja hyvinvointikriittiseen informaatioon kaikkialla Suomessa. Yritys on älykkäiden mobiilidataverkkoyhteyksien tarjoaja ja varmistaa asiakkaidensa oman toiminnan jatkuvuuden niin Suomen salomailla kuin suurimmissa käyttäjäkeskittymissäkin.

Keväällä 2014 Ukkoverkot hankki itselleen 450MHz -taajuudella toimivan CDMA-teknologiaan perustuvan mobiiliverkon ja on nyt lähtenyt määrätietoisesti kehittämään palvelua eteenpäin. Marraskuussa valmistuvan verkon päivityksen jälkeen uusi Ukko Mobile 4G LTE -verkko on maailman ensimmäinen minkään koko valtion kattava 4G-verkko.

Ukko Mobile -verkkomme palvelee viranomaisia, yrittäjiä ja vaativia loppukäyttäjiä myös siellä, mihin muut verkot eivät ylety, tai silloin, kun muut verkot ovat ruuhkautuneet. Olemme keskittyneet täysin internet–liikenteen välittämiseen eli emme tarjoa tavallisia puheyhteyksiä lainkaan. Tämä varmistaa verkon käyttäjille nopeat, luotettavat ja häiriöttömät tietoliikenneyhteydet kaikissa tilanteissa ja kaikkialla Suomessa, Ukkoverkot Oy:n toimitusjohtaja Antti Pellinen sanoo.

Koska Ukko Mobile -verkossa ei välitetä puheliikennettä onkin loogista, että yhteyksiä käytetään erillisten mobiilireititin laitteiden avulla. Tällä hetkellä tarjolla olevat mobiilireitittimet luovat käyttäjiä varten ympärilleen WiFi- ja lankaverkon, joiden kautta tietokoneet, tablet-laitteet tai vaikkapa reaaliaikaista tilannekuvaa välittävät videolaitteet yhdistetään Internetiin.

– Ukkoverkot ei halua niinkään kilpailla valtaoperaattoreita vastaan liittymien nopeudella tai hinnalla, vaan verkon luotettavuudella, pienellä latenssilla, yhteysnopeuden vähäisellä vaihtelulla sekä verkon lyömättömällä peittoalueella, alleviivaa liiketoimintajohtaja Jukka Niiranen.

Marraskuussa, heti verkon LTE-päivityksen jälkeen tulee maksiminopeus olemaan noin 15 Mbit/s alavirtaan ja vuoden 2015 aikana tätä tullaan vielä nostamaan antenniteknologian kehittämisen kautta. Ylävirtaan Ukko Mobile -verkko tarjoaa jopa 6 Mbit/s nopeutta. Ukko Mobile -yhteydet sopivat erityisen hyvin liikkuville toimijoille, jotka operoivat myös keskusta-alueiden ulkopuolella kuten hälytysajoneuvot, kenttätyöntekijät ja henkilö- sekä tavarakuljetus. Toisaalta suuntaavien antenniratkaisujen ansiosta myös syrjäiset toimipisteet ja koulut sekä erilaiset työmaat ovat otollisia käyttökohteita.

– LTE 450 -teknologian voidaan katsoa olevan tämän hetken paras ratkaisu kaikenkattavan laajakaistayhteyden toteuttamiseen. Teknologia tarjoaa erittäin nopean vasteajan ja yksi 450MHz-tukiasema tarjoaa noin kaksi kertaa niin suuren peittoalueen kuin 800MHz-tukiasema ja jopa 20 kertaa suuremman peittoalueen kuin 2,6GHz-tukiasema. Tämä luonnollisesti pienentää tarvittavaa verkkoinvestointia dramaattisesti ja lyhentää palvelun markkinoille tuomiseen kuluvaa aikaa, Ukkoverkot Oy:n teknologiajohtaja Kari Lehtinen kertoo.

Ukkoverkot Oy:n on itsenäinen ja riippumaton, pääosin toimivan johdon ja suomalaisten mobiiliosaajien omistama palveluyritys, joka omistaa, myy ja markkinoi koko Suomen kattavaa 450MHz¬ taajuudella toimivaa Ukko Mobile ¬mobiilidataverkkoa.

Muita 4G-verkkoja matalammalla 450MHz:n taajuudella toimivan verkon vahvuuksia ovat langattomuus, luotettavuus, käyttövarmuus, lyhyet vasteajat sekä ylivoimainen maantieteellinen peittoalue. Ukko Mobile -verkon alueella asuu 99,9% suomalaisista, joten verkko tarjoaa nopean Internet-yhteyden käytännössä Suomen joka kolkkaan. Ukkoverkot Oy keskittyy puhtaasti langattomien tietoliikennepalveluiden tuottamiseen erityisesti viranomaisille, yrityksille ja muille vaativille käyttäjäryhmille. Ukko Mobile -¬verkko ei tarjoa puhe¬ eikä tekstiviestipalveluita. 25.6.2014